O felie de fericire

 

 

image

Am primit această provocare de la Kerrygold, și cu mare bucurie accept.

Când zic “unt”, nu zic neapărat “copilărie”, dar la asta mă duce cu gândul. Când ne adunam cu toți copiii din cartier în diferite locuri, făceam “picnic” și ne aduceam toți unt, biscuiți simpli și zahăr. Ah..îmi plăceau așa mult acele momente. Totul era strategic. Scoteam untul din frigider cu ceva timp înainte să ies, ca atunci când ajungeam afară și ne pregăteam biscuiții, untul era numai bun de întins, ni se topea în gură și hmm…cred că știu ce mănânc când ajung acasă. Haha

Dar untul nu-mi aduce aminte doar de clipele acelea, până și în ziua de azi apreciez mai mult o dimineață în care am parte de un ceai călduț și o felie mare de unt cu dulceață de vișine.

Când am timp fac niște fursecuri cu unt și fulgi de ciocolată de nu mă mai satur de ele. Fac oricând am ocazia, pentru că sunt atât de ușor de făcut și atât de delicioase.

Nu doar din cauza acestei provocări scriu, ci sincer, untul dă tot gustul bun și cremos mâncării.

Pe lângă că are acel gust specific și gustos, fiind numeroase rețete culinare pe internet, mai are și un preț accesibil, permițându-ți să-ți cumperi cât de des vrei.image

Kerrygold este untul făcut din lapte provenit de la vaci irlandeze, crescute liber, care pasc iarbă verde până la 11 luni pe an. Termenul internațional pentru perioada lungă de hrănire numai cu iarbă este „grass fed”. În România vacile se hrănesc cu iarbă circa 7 luni/ an, iar restul de 5 cu fân. Kerrygold este untul pe care-l poți întinde pe pâine la 5 minute după ce l-ai scos din frigider și care îți aduce aminte de untul de casă, pe care-l consumai în copilărie.”

image

Chiar vă invit la un ceai și un biscuite cu unt. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s